Ajankohtaista

Tällä sivulla CCA kuoron ajankohtaisia tietoja, konserttiennakoita ja uutisia:

Koelaulut

Kevään 2021 koelaulut järjestään keskiviikkona 12., 19. ja 26.5 sekä 2.6. klo 18–21.

CCA:n syyskausi aloitetaan Panu Aaltion Luontosinfonialla yhdessä TFO:n kanssa. Konsertti on torstaina 26.8. Turun linnan puistossa. Muita suunnitelmia tälle vuodelle ovat mm. Lotta Svärd 100-vuotisjuhlamessu lokakuussa ja joulukonsertti Turun tuomiokirkossa joulukuussa.

Muu mahdollinen ohjelmisto selvinnee myöhemmin koronatilanteen selkiytyessä.

Koelauissa on paikalla kuoromme taiteellinen johtaja Paavo Hyökki ja varajohtajat Pinja Niemenrinne sekä Salla Haataja. Koelauluissa kuunnellaan ääniala, ja lisäksi osallistuja esittää vapaavalintaisen säestyksettömän laulun sekä prima vistan.

Kuoro harjoittelee tiistai-iltaisin ”Vatikaanissa”, osoitteessa Eerikinkatu 3, 20100 Turku. Paikalle pääsee helposti julkisilla, mutta myös autopaikkoja on kuorolaisten käytössä.

Ilmoittautumiset osoitteessa koelaulut@cca.fi. Pinjalta saa samasta osoitteesta myös lisätietoja.

Tervetuloa!

Paavo Hyökki uusi taiteellinen johtaja

Meillä on ilo kertoa, että yksi maamme arvostetuimmista kuoronjohtajista, Paavo Hyökki, aloittaa taiteellisena johtajanamme elokuussa 2021!

CCA on Suomen vanhin sinfoniakuoro ja ensi vuonna vietämme 40-vuotisjuhlaamme. Merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat Turun filharmoninen orkesteri ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. CCA on esiintynyt myös muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden kanssa.

Paavo Hyökki (synt. 1981) on johtamiensa kuorojen, Lain Huuto ja Mieskuoro laulajat, lisäksi Suomen Mieskuoroliiton ja valtakunnallisen edustuskuoro Liiton Miesten sekä Jyväskylässä kesäkuussa 2022 järjestettävien Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja. ”On mahtavaa päästä vihdoin Turkuun! Kulttuurillisesti rikas, taiteellisesti laadukas ja estetiikaltaan kaunis kaupunki on omiaan edistämään luovuutta ja elinvoimaisuutta.” Suurten kuoro-orkesteriteosten esittämiskulttuuria maassamme ansiokkaasti kehittänyt CCA on kokenut hiljattain kovempia aikoja muun muassa koronpandemian vuoksi. Hyökki ei kuitenkaan ole tilanteesta huolissaan: ”CCA on maamme sinfoniakuoroista vanhin, on tullut aika nostaa kaupungissa ennen hyvin merkittävässä asemassa ollut sinfoniakuoro takaisin sille kuuluvalle tasolle. Turun filharmoninen orkesteri ansaitsee niin ikään laadukkaan ja kyvykkään yhteistyökumppanin suurten teosten esittämiseen ilman nykyistä tilkkutäkkimallia, jossa laulajat kootaan kulloiseenkin produktioon monesta eri kuorosta. Otan sydämenasiakseni saattaa CCA uuteen kukoistukseen!”Hyökki otetaan kuorossa avosylin vastaan.

”Sen lisäksi, että odotamme pandemian aiheuttaman pakollisen kuorotauon päättymistä, olemme erittäin innoissamme siitä, että Paavo Hyökki on halunnut ottaa vastaan taiteellisen johtajamme tehtävät ja luotsata meitä tuleville vuosille. Runsaasta ja hyvästä hakijajoukosta hän erottui vahvojen näkemystensä ja näyttöjensä ansiosta, ja visiomme kuoron toiminnasta on yhteinen. CCA on uuden alun äärellä!” iloitsee kuoron hallituksen puheenjohtaja Leena Setälä.

CCA:n syyskausi 2021 alkaa elokuussa elokuvasäveltäjä Panu Aaltion Luontosinfonialla yhdessä TFO:n kanssa. Tulevaisuuden suunnittelu on jo täydessä käynnissä, ja hän kannustaakin uusia laulajia hakemaan mukaan vielä kuluvan kevään aikana. Koelaulut järjestetään ke 19.5. ja niihin voi ilmoittautua koelaulut@cca.fi.

Tervetuloa Paavo!

Koelaulut avoinna

Tuletko laulamaan kanssamme? Haluatko laulaa vaihtelevia teoksia, haastaa itsesi, saada mukavia kuorokavereita ja nauttia laulamisesta – sitten me voisimme olla oikea kuoro sinulle.

Tälle vuodelle on suunnitelmissa paljon. Tässä vaiheessa tiedossa on ainakin Luontosinfonia TFO:n kanssa elokuussa ja Lotta Svärd -järjestön 100-vuotisjuhlajumalanpalvelus lokakuussa.

Ota yhteyttä koelaulut@cca.fi ja sovi sinulle sopivasta koelauluajasta, tai kysy lisää. Sähköpostin toisessa päässä on varajohtajamme Pinja, ja hän vastaa mielellään kysymyksiisi.

#koelaulut #CCAkuoro #turku #kuoroelämää

Etsimme uutta taiteellista johtajaa

CCA on pian neljän vuosikymmenen ajan ollut elävä osa turkulaista musiikkikenttää. Kuoro on esittänyt suurten kuoroteosten, passioiden, messujen, oopperan ja operetin lisäksi koti- ja ulkomaista nykymusiikkia, jazzia ja fantasiamusiikkia eri orkestereiden kera sekä a cappella.  

CCA:n tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat Turun filharmoninen orkesteri ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, mutta kuoro tekee yhteistyötä muidenkin toimijoiden kanssa sekä tuottaa omia konsertteja. CCA:n aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä vajaa 40, ja isompia kokoonpanoja varten käytämme projektilaulajia tai teemme yhteistyötä muiden kuorojen kanssa. Harjoittelemme viikoittain, aina maanantaisin klo 18–21. 

Nykyisen johtajamme Märt Krellin kanssa yhteistyömme päättyy vuoden 2020 lopussa, ja kevään 2021 esiinnymme erilaisissa konserttiprojekteissa etsien samalla uutta taiteellista johtajaa, jonka toivomme voivan aloittaa syyskaudella 2021. Vuosi 2022 on 40-vuotisjuhlavuotemme ja haluamme tehdä siitä näkyvän.

Tavoitteemme on aina korkeatasoinen taiteellinen suoritus ja elämys. Pandemian muokatessa niin laulajien kuin yleisön käsityksiä turvallisista musiikkielämyksistä haluamme haastaa itsemme ja jonkun Suomen taitavimmista kuoronjohtajista uuteen yhteistyöhön uudessa normaalissa. Rakkainta meille on suurten kuoroteosten esittäminen sinfoniakuorona, mutta haluamme löytää myös uusia yleisöjä.

Toivomme taiteelliselta johtajaltamme

– kokemusta kuoronjohtajan tehtävistä ja näyttöä kyvystä kehittää kuorolaulun ilmaisuvoimaa

– näkemystä CCA:n pitkien perinteiden ja kuorolaulun tulevaisuuden yhteen sovittamisesta

– sitoutumista, yhteistyökykyä ja yhteisöllisyyttä

Hakemus CCA:n taiteellisen johtajan tehtävään tulee tehdä 15.1.2021 mennessä täyttämällä hakulomake osoitteessa 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p6QDNCqqKkOTQa7Wq1gaOmegXZzLyDdEnkUXWMVHKThURVdKMkRVTlhISks4UzVIQlpBRjNKMzVVTy4u

Linkkejä musiikkiimme (linkit toimivat 7.1.2021 saakka): 

2019-10-04 CCA Mikaelinkirkko – Duruflé Requiem
2019-10-04 CCA Mikaelinkirkko – Pärt Salve Regina

Olemme levyttäneet viime aikoina Beethovenia, mm. C-duurimessu 

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/choruscathedralisaboensis

Winter is Coming -konserttiin tarvitaan projektilaulajia

Kiinnostaako sinua laulaa ihanaa leffa- ja pelimusaa? CCA-kuoro toteuttaa Winter is Coming -konsertin Sigyn-salissa lauantaina 27.2.2021.

Harjoitukset alkavat todenteolla maanantaina 14.12. klo 18. Harjoittelemme Turun keskustassa, osoitteessa Tuureporinkatu 10.

Jos haluat tulla mukaan, ota yhteyttä koelaulut@cca.fi ja sovi Pinjan kanssa sinulle sopiva hetki. Koelauluissa kuunnellaan äänialasi ja toivomme, että esität vapaavalintaisen kappaleen ilman säestystä.

Tässä yksi konsertin kappaleista – Narnia, The Wardrobe

CCA-kuoron syyskausi käynnistyy maanantaina 31.8., ja uudet laulajat ovat erittäin tervetulleita!

CCA on monipuolinen sekakuoro. Olemme harrastelijoita, joita yhdistää rakkaus musiikkiin. Esitämme leffamusiikkia, klassisia suurteoksia, kansanlauluja, pelimusiikkia ja kirkkoteoksia. Monipuolisuus tekee CCA-kuorosta mahtavan paikan harrastaa kuorolaulua. Osaamme nauraa itsellemme ja hassutella, mutta haluamme myös kehittyä ja jatkaa yhteistyötä isojen orkesterien ja loistavien solistien kanssa. CCA:ssa pääset esittämään upeita teoksia, joista ehkä olet aiemmin vain haaveillut.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi koelauluaika tai kysy lisää. Kun lähetät sähköpostia osoitteeseen koelaulut@cca.fi, sinulle vastaa varajohtajamme Pinja. Koelaulussa sinun ja Pinjan lisäksi on paikalla kuoronjohtajamme Märt. Ei siis mikään pelottava tilaisuus 😉 Koelaulussa esität omavalintaisen lyhyen laulun ja lisäksi kuunnellaan ääniala.

Toivomme saavamme lisää laulajia jokaiseen äänialaan, niin mieheen kuin naisiin. Ensimmäinen konsertti on jo lokakuussa – ehdit hyvin mukaan! 

Pinja Niemenrinne, varajohtaja CCA-kuoro

Syyskausi käynnistyy

Erikoisen kevään jälkeen käynnistyy toimintamme jälleen elokuun lopussa. Vaikkakin tilanne koronaa ajatellen on muuttuva, eikä huomisesta ole kenelläkään täyttä varmuutta, alamme kuitenkin harjoittelemaan tulevia konsertteja varten.

Harjoitukset saavat uusia muotoja – perinteiset harjoitukset toteutetaan mittavin etäisyyksin, paikalle tullaan ainoastaan terveinä ja toistaiseksi rakasta kuorokaveria ei halata. Harjoitukset myös striimataan, jotta ne, jotka eivät pysty osallistumaan livenä, voivat osallistua etänä.

Vaikkakin kaikki on hyvin epävarmaa, on laulaminen kuitenkin tärkeä osa elämäämme. Jos sinä koet samoin ja haluaisit liittyä meihin, ota yhteyttä koelaulut@cca.fi ja sovi koelaulusta.

Tiedote

Mozartin Requiem Mynämäellä peruttu koronatilanteen vuoksi

CCA:n ja CCI:n yhteiskonsertti Mynämäellä perutaan hallituksen suositusten mukaisesti koronatilanteen vuoksi. Lipun ostaneisiin tullaan olemaan yhteydessä. Pahoittelemme tilannetta ja konsertin peruuntumista!

Tiedotamme loppukauden konserttien (Pääsiäiskonsertti yhteistyössä Konservatorion kamarikuoron sekä Turun filharmonisen orkesterin kanssa) toteutumisesta mahdollisimman pian. Noudatamme tilanteessa THL:n, muiden viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistusta. Pyrimme toimimaan vastuullisesti koronatilanteen edellyttämällä varovaisuudella.

Puheenjohtaja Lauri Koittola & CCA:n hallitus

Emma-ehdokkuus 2019 klassinen sarja

Levy-yhtiö Naxos julkaisi kesällä 2019 Ludwig van Beethoven Choral Music -sarjan ensimmäisen osan. Kapellimestari Leif Segerstam johtaa Turun filharmonisen orkesteria. Levytykset on tuotettu harvoin kuullusta Christus am Ölberge -oratoriosta ja Elegischer Gesang -teoksesta. Mukana Chorus Cathedralis Aboensis ja solistit Hanna-Leena Haapamäki (soprano), Jussi Myllys (tenori), ja Niklas Spångberg (basso).

Yhteystiedot

  • Puheenjohtaja
  • Leena Setälä