Paavo Hyökki uusi taiteellinen johtaja

Meillä on ilo kertoa, että yksi maamme arvostetuimmista kuoronjohtajista, Paavo Hyökki, aloittaa taiteellisena johtajanamme elokuussa 2021!

CCA on Suomen vanhin sinfoniakuoro ja ensi vuonna vietämme 40-vuotisjuhlaamme. Merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat Turun filharmoninen orkesteri ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. CCA on esiintynyt myös muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden kanssa.

Paavo Hyökki (synt. 1981) on johtamiensa kuorojen, Lain Huuto ja Mieskuoro laulajat, lisäksi Suomen Mieskuoroliiton ja valtakunnallisen edustuskuoro Liiton Miesten sekä Jyväskylässä kesäkuussa 2022 järjestettävien Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja. ”On mahtavaa päästä vihdoin Turkuun! Kulttuurillisesti rikas, taiteellisesti laadukas ja estetiikaltaan kaunis kaupunki on omiaan edistämään luovuutta ja elinvoimaisuutta.” Suurten kuoro-orkesteriteosten esittämiskulttuuria maassamme ansiokkaasti kehittänyt CCA on kokenut hiljattain kovempia aikoja muun muassa koronpandemian vuoksi. Hyökki ei kuitenkaan ole tilanteesta huolissaan: ”CCA on maamme sinfoniakuoroista vanhin, on tullut aika nostaa kaupungissa ennen hyvin merkittävässä asemassa ollut sinfoniakuoro takaisin sille kuuluvalle tasolle. Turun filharmoninen orkesteri ansaitsee niin ikään laadukkaan ja kyvykkään yhteistyökumppanin suurten teosten esittämiseen ilman nykyistä tilkkutäkkimallia, jossa laulajat kootaan kulloiseenkin produktioon monesta eri kuorosta. Otan sydämenasiakseni saattaa CCA uuteen kukoistukseen!”Hyökki otetaan kuorossa avosylin vastaan.

”Sen lisäksi, että odotamme pandemian aiheuttaman pakollisen kuorotauon päättymistä, olemme erittäin innoissamme siitä, että Paavo Hyökki on halunnut ottaa vastaan taiteellisen johtajamme tehtävät ja luotsata meitä tuleville vuosille. Runsaasta ja hyvästä hakijajoukosta hän erottui vahvojen näkemystensä ja näyttöjensä ansiosta, ja visiomme kuoron toiminnasta on yhteinen. CCA on uuden alun äärellä!” iloitsee kuoron hallituksen puheenjohtaja Leena Setälä.

CCA:n syyskausi 2021 alkaa elokuussa elokuvasäveltäjä Panu Aaltion Luontosinfonialla yhdessä TFO:n kanssa. Tulevaisuuden suunnittelu on jo täydessä käynnissä, ja hän kannustaakin uusia laulajia hakemaan mukaan vielä kuluvan kevään aikana. Koelaulut järjestetään ke 19.5. ja niihin voi ilmoittautua koelaulut@cca.fi.

Tervetuloa Paavo!

Yhteystiedot

  • Puheenjohtaja
  • Leena Setälä